Derk Klein Bramel

Even voorstellen

Ik ben geboren als beoogd opvolger in een boerengezin en had aanvankelijk geen ambitie om het bedrijf over te nemen.
Na vijf jaar werken in de psychiatrie en het kennis maken met tuintherapie raakte ik enthousiast voor  de heilzame werking van de natuur en van een mooi boerenbedrijf op mensen .Hierbij was de ontmoeting met biologisch dynamische landbouw en antroposofie van essentieel belang. Vanuit deze ervaring besloot ik  om mijn ouderlijk bedrijf alsnog over te nemen.
Ter voorbereiding volgde ik de landbouwopleiding aan de Warmonderhof en HBO Inrichtingswerk. Later aangevuld met VO therapeutische werken met groepen en management opleidingen.

Na vijf jaar werken in sociaal therapeutisch instituut Bronlaak, als werkleider in land-en tuinbouw nam ik het ouderlijk bedrijf in 1984 over  en vormde het, samen met andere mensen, om  tot een therapeutische gemeenschap (zorgboerderij) met een AWBZ en zorgverzekeringswet erkenning.
(zie: www.urticadevijfsprong.nl

Van 1994 – 2006 was ik tevens voorzitter van Stichting Omslag. Omslag richt zich op onderzoeks-, advies - en promotiewerk voor de sector landbouw en zorg.

Vanaf 2004-2014 werkte ik bij Lievegoed, antroposofische zorg. Eerst zes jaar als  directeur van Arta Verslavingszorg later als beleidsadviseur voor innovatie en ontwikkeling. www.lievegoed.nl

In 2013 ben ik opgeleid  tot coach en trainer/adviseur aan de ‘innovatie academie’ in Arnhem. www.deacademievoorinnovatieftrainen.nl

Sinds april 2014 werk ik als zelfstandig coach, docent en adviseur. Tevens beheer ik 3 ha. bos met daarin een boomhut en het "tiny" Veldhuis met 3 kamers en een afzonderlijke keuken, douche en toilet.